LIRA okomiti
Delfin 2022
Radio Daruvar 2
OVE NEDJELJE U LIPIKU

Ne propustite Jesenski sajam u Lipiku, posjetite Pekmezijadu i uživajte u slasticama

25.09.2021. 11:04 | 3999 pregleda | Lifestyle

Piše:
Compas

Nakon popularnog Ajvar festa i Dana nacionalnih manjina, ove nedjelje u lipičkom nas perivoju od 9 sati očekuje Jesenski sajam u sklopu kojeg se održava Dan voćara, slatka pekmezijada te natjecanje u pripremi slastica.

Dan voćara okuplja postojeće i nove subjekte koji dijele poveznicu voćarstva i povrtlarstva, prerađevina i proizvoda, mehanizacije, alata, zaštite i skladištenja poljoprivrednih proizvoda. 

Program sajma sadržavat će STRUČNI DIO – panel i rasprave na temu „Kako ne(uspjeti) na mjeri 6.3.1.“ u organizaciji LAG Zeleni Trokut, SAJAM IZLAGAČA gdje izlagači mogu iskoristiti idealnu priliku za pokazati svoj rad, povezati se s drugim subjektima i dobiti direktne informacije pod organizacijom Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o.  te se kao posebna atrakcija ističe PEKMEZIJADA, za koju se već sad prijavilo 14 ekipa i NATJECANJE U SLASTICAMA pod okriljem Turističke zajednice Grada Lipika. 

Na Pekmezijadi se kuha pekmez od zrelih šljiva, koje se upravo hlade i čekaju vrijedne ruke i vrući kotao, nakon pripreme uzorci se predaju na ocjenjivanje žiriju koji će odlučiti čiji pekmez je najbolji. Uz Pekmezijadu, kao i ranijih godina organizira se i natjecanje za najbolju slasticu. Svaki službeni natjecatelj Pekmezijade je obvezan sudjelovati s jednim uzorkom slastice. Svi ostali članovi službenih ekipa također mogu sudjelovati sa svojim osobnim izborom koji su pripremili kod kuće.

Svima je dobro znano da Lipik osim ljekovite termalne vode ima i drugi ljekoviti napitak, a to je rakija - lijek za svaki zdravstveni problem, no šalu na stranu… Jesenski sajam ne može proći bez tradicionalnog slavonskog običaja – originalnim pečenjem slavonske šljivovice s kojom će nas i ove godine upoznati Udruga „LIDO“ iz Dobrovca. U sklopu sajma očekuje nas i ugostiteljska ponuda, glazbeni program, vožnja turističkim vlakićem, a posebno iznenađenje ove godine je i dječja predstava „Šareni svijet“ sa žonglerima i zabavnim sadržajima.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/