LIRA okomiti
LIRA okomiti
Medianno
18. DJEČJA BICIKLIJADA i DAN OTVORENIH VRATA MUP-A

Osnovnoškolci i vrtićarci biciklirali ulicama Lipika

22.09.2021. 17:45 | 3401 pregleda | Lifestyle

Povodom obilježavanja Dana Grada Lipika i Dana policije, ispred Gradske tržnice u Lipiku, 22. rujna je održan je  Dan otvorenih vrata MUP-a, nakon čega su vrtićarci i osnovnoškolci iz Lipika i Poljane vozili 18. Dječju biciklističku utrku ulicama grada.

Piše:
Compas

Policijska uprava požeško-slavonska i službenici Policijske postaje Pakrac uoči utrke na štandovima ispred tržnice u Udinskoj ulici održali su tradicionalni Dan otvorenih vrata MUP-a s ciljem približavanja svojih aktivnosti građanima i radi brige za sigurnost lokalne zajednice. Kontakt policajci su os 11 sati obavljali besplatnu registraciju bicikala, interventni policajci pokazali su kakvom sve opremom raspolažu, djeci su prikazani promotivni materijali vezani za tekuće akcije koje MUP RH poduzima s ciljem informiranja i osvještavanja javnosti, a najmlađi sudionici današnjeg događanja imali su priliku i sjesti na policijski patrolni motocikl.

U podne  je počelo okupljanje i prijave za utrku u kojoj je sudjelovalo osamdesetak natjecatelja iz Osnovne škole Lipik i područne škole u Dobrovcu, Osnovne škole Grigora Viteza u Poljani te Dječjih vrtića Kockica iz Lipika i Poljane.

Utrka, bolje rečeno pet utrka počele su od 13 sati kada su krenuli polaznici dječjih vrtića, 10 min kasnije krenuli su zajedno prvi i drugi razred, a obje utrke se vozile su se Vukovarskom ulicom. Poslije njih počela je treća utrka za učenike 3. i 4. razreda koja se vozila malim krugom po Lipiku do ulice A.Cesarca i natrag kroz park. Veliki krug tj. utrka za 5.i 6 razred  vozila se do Tabora i nazad, a kombinacija velikog i malog kruga bila je rezervirana za najveće osnovnoškolce polaznike 7. i 8. razreda.

Radi utrka koje su se odvijale ulicama Lipika promet je privremeno bio reguliran ili potpuno obustavljen, ali je ubrzo normaliziran kada su mališani završili utrke. Mali natjecatelji su se nakon utka mogli osvježiti sendvičima i vodom koje im je omogućio Grad Lipik, Turistička zajednica Lipika i Lipikom koji su organizirali današnji događaj, a najboljim i najbržim malim biciklistima zaslužene medalje dodijelio je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

Kod djece iz vrtića je pobijedio Lovro Ivanović ispred Antea Tibora Nagyja na drugom i Domagoja Žunčića na trećem mjestu.

Najbrži među učenicima prvog i drugog razreda bio je Ivano Cesarec ispred Davida Viboha na drugom i Luke Birešića na trećem mjestu, dok je kod učenica istih razreda najbrža bila Anai Leovac, koju su slijedile Karla Krenek i Sara Pilat na drugom i trećem mjestu.

Među učenicima 3. i 4. razreda pobijedio je Fran Leovac ispred Frana Salvadora na drugom i Leonarda Strage na trećem mjestu, a kod učenica istih razreda najbrža je bila Anja Ždralović ispred Irene Ivanović na drugom i Petre Nuić na trećem mjestu.

Iz 5. i 6. razreda prvi je na cilj stigao Jure Kos ispred Aleksandra Sašića na drugom i Marka Adžijevića na trećem mjestu, a kod djevojčica je pobijedila Nikolina Radman ispred Patricie Radman na drugom i Lee Latinski na trećem mjestu.

Među najstarijim osnovnoškolcima iz 7. i 8. razreda pobijedio je Leon Hruška ispred Lovre Nuića na drugom i Dominika Benića na trećem mjestu, a među djevojčicama najbrža je bila Laura Leovac ispred Nataše Grubić na drugom, dok se na trećem mjestu našla Antonija Sandrini.

18. DJEČJA BICIKLISTIČKA UTRKA U LIPIKU

 

 


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/