delfin3
LIPIK test
Hotel Pakrac 365
Ljetna sezona na lipičkim bazenima

Grad Lipik pokreće školu plivanja na lipičkim bazenima, prijave su u tijeku

16.06.2021. 12:02 | 397 pregleda | Lifestyle

Tijekom ljetne sezone Grad Lipik pokreće školu plivanja na kompleksu otvorenih bazena u Lipiku.

Piše:
Compas

Kao što je svima poznato, posljednjih godinu dana svjedoci smo jedne velike i nepredvidive promjene koja se događa svuda oko nas. Ograničene su bile i sportske aktivnosti, što uvelike ima utjecaja na zdravlje, a upravo ovom prilikom želi se mladima, kao i svim uzrastima pružiti mogućnost da kvalitetno provode svoje vrijeme kroz sport i rekreaciju. Dobro je i ponoviti dobrobiti ovog programa, plivanje prevenira bolesti, štiti zdravlje, pozitivno utječe na rast i razvoj djece, poboljšava i razvija snagu i izdržljivost, stvara zdrave navike bavljenja tjelesnom aktivnošću, poboljšava rad krvožilnog i dišnog sustava.

Obuka će se organizirati tijekom srpnja i kolovoza (ovisno o broju polaznika). Polaznici bi pohađali jedan ciklus koji podrazumijeva 7 dolazaka po 2 školska sata. Program će se održavati u dopodnevnim satima od strane sportske udruge Super-Sportaš, a voditelj će biti Petar Otković, magistar kineziologije. Udruga dugi niz godina provodi stručne i organizirane programe za djecu i odrasle.

Ovom prigodom održan je i sastanak s predstavnicima škola, vrtića i Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik na kojem je predstavljen program i plan provođenja obuke.

Grad Lipik sufinancira obuku za polaznike

Cijena po polazniku ciklusa iznosit će 150 kuna, a potvrđeno je da će Grad Lipik sufinancirati obuku za korisnike s područja Lipika u iznosu od 100 kuna po polazniku, dok će preostali iznos od 50 kuna snositi roditelji polaznika. Navedeni program po istim uvjetima predložen je od strane gradonačelnika i predstavnicima gradova u neposrednoj okolici kroz zajedničku suradnju za djecu i mladež kako bi iskoristili priliku i pohađali školu plivanja na kompleksu Bazena Lipik prema istom modelu, što je prihvaćeno i od strane Grada Pakraca.

Lipik je oduvijek poznat po zdravstvenom i lječilišnom turizmu, sportskim i rekreativnim sadržajima, a ovim putem želja je pozvati i podržati roditelje da potaknu djecu na bavljenje sportom i zdravim načinom života, ističu u Gradu Lipiku.

Prijavu za program škole plivanja, kao i dodatne informacije možete dobiti putem e-maila skolaplivanjalipik@hotmail.com ili pozivom na kontakt broj: + 385 99 693 77 80.

I ove godine za otvaranje bazena pobrinuo se Grad Lipik i gradske tvrtke, LIRA i Lipkom te Turistička zajednica Grada Lipika. Svi oni će se pobrinuti da ponuda za posjetitelje bude bogatija u svakom smislu, ne samo zabavnom nego i infrastrukturnom. Naime, ove se godine namjerava na bazenima ponuditi još više zabavnog sadržaja, poput noćnog kupanja i glazbenih večeri, ali i sportskih aktivnosti.
Prema svemu sudeći čini se kako će ovo biti vruća sezona na lipičkim bazenima!


PRO PING