SDSS_Nikola Ivanović
HDZ_Anamarija Blažević
HDZ lokalni izbori 900x165 lista
Nakon više od tri mjeseca

Rukometašice ŽRK Lipik započele s treninzima

04.03.2021. 08:38 | 680 pregleda | Sport

Piše:
Matija Kulhavi

 

 

Rukometašice ŽRK Lipik ovih su dana započele s treninzima koje tri puta tjedno pohađaju u školsko sportskoj dvorani u Lipiku.

- „Nakon više od skoro tri mjeseca bez ikakvih aktivnosti, ponovno smo krenuli s treninzima. Doduše, prema nekim, nama rukometašima, čudnim pravilima, ali nas to neće omesti da kvalitetno radimo.“, doznajemo od trenera Ivana Macure.

ŽRK Lipik u pogonu ima više od 20 djevojčica 2008. godišta i mlađih, a trener Macura ističe kako iz njihovog pristupa treningu primjećuje da su im dvorana i rukomet jako nedostajali. Za sad će samo trenirati, jer nisu u mogućnosti igrati nikakve utakmice te čekaju daljnje odluke nadređenih o eventualnom nastavku natjecanja.

- „Bila bi zaista šteta kad bi se natjecanja prekinula jer ova generacija ima što za pokazati.“, naglašava trener.

S treninzima su krenule i seniorke te će ovo vrijeme iskoristiti za što bolje ekipiranje i uigravanje kako bi se od sljedeće sezone, ako širina igračkog kadra to dozvoli, ponovno vratili u natjecateljski sustav, odnosno u 3. HRL Istok.

- „Vjerujem da su se djevojke zaželjele utakmica te da ćemo svi zajedno uspjeti u naumu da ženski seniorski rukomet vratimo na rukometnu kartu Hrvatske.“, zaključuje Ivan Macura.


DP lokalni izbori 640x250 Lneniček