PUKE banner
PUKE banner
Medianno
Svijet nogometa

NK Lipik 1925 (Seniori) – Osvrt na polusezonu

26.11.2020. 11:29 | 667 pregleda | Sport

Piše:
Compas

Prvi dio sezone seniorska momčad NK Lipik 1925 završila je na šestom mjestu s 22 boda (7 pobjeda, 1 neodlučena, 5 poraza), a zanimljivo je da su identičan broj bodova imali i prošle sezone kad su završili na četvrtom mjestu.

Posljednjih osam kola igrači su dizali svoju igru kolo za kolo, i tako su u tih osam susreta ubilježili šest pobjeda te po jednu neodlučenu i poraz pa ostaje žal što je sezona gotova.

Na tablicama /domaći gosti su u sredini, no kod kuće su odigrali utakmicu manje nego u gostima što govori da bi s jednom pobjedom više zauzeli drugo mjesto u tablici - Domaći.

Jedini domaći poraz doživjeli su od neporažene momčadi u ligi, Omladinca iz Gornje Vrbe.

Igrač s najviše minuta je Ivan Kaurin (1167) kojem samo tri minute nedostaju za maksimalno moguću minutažu. Slijedi ga Tin Podunavac s 1005 minuta, dok je treći Roberto Zanetti s 990 minuta. Sve utakmice odigrao je samo prvo spomenuti dvojac. Jednu utakmicu propustili su Mario Gelešić i Boris Klimeš. U 13 utakmica čak 30 igrača nosilo je dres seniorske momčadi, najmlađi je Renato Čelebić (2002. godište), dok je najstariji bio Zdravko Sušak (1984.)

Najviše žutih kartona skupio je Roberto Alviž (4), dok je Ljuban Garača skupio čak 3 crvena kartona.
Kapetansku traku 11 puta nosio je Zanetti, a dva puta Grigor Marinić.

Najbolji strijelac kluba, a treći strijelac lige je Ivan Kaurin s 11 golova. Po 4 su zabili Josip Jozipović, Ognjen Kafka i Marko Miladinović. Dva su postigli Roberto Alviž i Zdravko Sušak, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Bryan Derwich, Younes L Ariane, Josip Galko, Tin Podunavac i Marin Tomić.

Statistički gledano najmanje minuta za postići zgoditak treba Jozipoviću, a on gol postiže svakih 94.75 minuta te ostaje žal što je radi ozljeda odigrao samo 6 susreta.

Ekipa je ove godine postigla čak 32 zgoditka čime je četvrta najraspucanija momčad lige, dok su primili 27 golova i tu se nalaze na osmom mjestu.

U tablici Fair Play drže neslavno pretposljednje mjesto.

Tablica za prosječnu dob igrača svrstava ih na peto mjesto s prosjekom 23 godine.

Najmlađa ekipa je Dinamo iz Vidovaca s 22.15 godina, dok je najiskusnija ekipa lige Slavonac iz Nove Kapele (26.31 godina).

Ekipu je prvih pet kola vodio Ognjen Kafka, a nakon toga ekipu je preuzeo Mario Milašinović i pomoćnik mu Matija Šimunović.


HDZ lokalni izbori 640x250 vinko