LIRA okomiti
LIRA okomiti
Radio Daruvar 2
6. Omanovac zimska trening liga

Rekordi i nastup ponajboljeg hrvatskog planinskog trkača obilježili 1. kolo

28.11.2022. 10:28 | 1243 pregleda | Sport

Protekle nedjelje, 27. studenog započela je 6. Omanovac zimska trening liga. Na 1. kolo odazvalo se rekordnih 52 natjecatelja, redom iz Kutine, Slavonskog Broda, Požege, Daruvara, Dugog Sela, Zaboka, Lipika i Pakraca. Zanimljivo je da je ovo prvi put da je sudjelovalo više žena nego muškaraca, koje su pokazale više hrabrosti nego muškarci i u velikom broju svladale ovaj ne baš lagani uspon.

Piše:
Compas

Nakon lanjskog muškog rekorda koji je ostvario jedan od najboljih hrvatskih dugoprugaša Antonio Đurčević, ove godine interes je pokazao i višestruki prvak Hrvatske u planinskom trčanju Nikola Špoljar, koji nastupa za AK Zabok. Nikola je hrvatski reprezentativac, sudionik više europskih i svjetskih prvenstava u brdskom i planinskom trčanju. Rekorder je većine brdskih liga te je došao na Omanovac i opravdao status favorita. Pomeo je konkurenciju i vlasnik je novog rekorda koji sad iznosi 33:19.

Iza njega došao je lanjski pobjednik Antonio Đurčević s istim vremenom, kao i organizator Vedran Kelemen.

Kod žena je uspon dugačak 7,6 km s visinskom razlikom od 500 m prva svladala lanjska pobjednica Sanja Vuković, a iza nje su brzo došle Senka Jeftinić i Suzana Brlek.

Veseli i što je prvo kolo pohodio malo veći broj Lipičana i Pakračana nego protekle dvije godine. Prostora za napredak još ima i organizatori se nadaju da će ih ubuduće biti još više.

Sljedeće kolo na rasporedu je 18.12.2022. s početkom u 10:00h kod pakračke Česme.

Uz Špoljara i Đurčevića, nastupio je i Dejan Radanac, najbolji hrvatski ultramaratonac, također nekadašnji planinski prvak Hrvatske, a činjenica da su njih trojica sudjelovali u istom kolu čini ovu ligu jednu od jačih liga sličnog karaktera.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/