delfin3
delfin3
Hotel Pakrac 365
MENTALNO ZDRAVLJE

Kazališna predstava "U MOJOJ GLAVI" Teatra Tirena

17.10.2020. 08:47 | 535 pregleda | Vijesti

Za adolescente i one koji (misle da) ih razumiju u ponedjeljak 19.10.2020. s početkom u 19 sati u Hrvatskom domu "Dr. Franjo Tuđman" u Pakracu, KPD Sloga ugošćuje Teatar Tirena s kazališnom predstavom U MOJOJ GLAVI.

Predstava je prvenstveno namijenjena mladima: učenicima od 6. do 8. razreda osnovnih škola te 1. do 3. razreda srednjih škola, ali i svima onima koji ih žele bolje razumjeti! Program se realizira uz sufinanciranje Ministarstva kulture RH u 2020. godini u programu "Riječi nam se pozlatile"

Piše:
Compas

 

"Kako u pandemijskoj situaciji u kojoj se nalazimo bezvoljnost i negativni osjećaji postaju izraženiji, depresija sve prisutnija, ne dvojite već UPUTITE svoje učenike, roditelji - svoju djecu, U KAZALIŠTE!

I na ovaj način mogu uvidjeti da nisu jedini "s problemom" i da uvijek postoji način." poručuju iz KPD Sloga.

 

Priča o dvoje tinejdžera, Borni i Vanji. Bornu čeka važna odluka i kako vrijeme odmiče, on je pod sve većim pritiskom. Postaje tjeskoban i dobiva napadaje panike. Vanja trenira odbojku i ostavlja dojam vesele i samosvjesne osobe. No počinje se osjećati sve lošije a ne zna zašto, gubi interes za stvari koje su je prije veselile i postaje bezvoljna. Nitko, pa ni ona sama, ne prepoznaje ozbiljnost depresije. Ni Borna ni Vanja ne znaju kako si pomoći…

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji depresija će ubrzo biti druga najraširenija bolest na svijetu, a statistike čini sve više tinejdžera. Depresija se može prevenirati i zato ju je bitno prepoznati na vrijeme. Svatko od nas povremeno osjeća anksioznost, no ona u sve više slučajeva prerasta u poremećaj i velikom broju ljudi neizmjerno otežava svakodnevnicu. U svojem već prepoznatljivom stilu Tirenin tim donosi autorski kazališni projekt nastao s ciljem pokretanja dijaloga i povećanja svijesti o opasnostima mentalnih bolesti i važnosti mentalnog zdravlja.

Predstava traje 55 minuta, a cijena ulaznice je 20,00 kn.


PRO PING