LIPIK test
Delfin
Bazeni Lipik
Gradska knjižnica Pakrac

13. Tjedan psihologije u Hrvatskoj

11.02.2020. 08:27 | 667 pregleda | Vijesti

Još jedan Tjedan psihologije i to trinaesti po redu je pred nama, od 17. veljače do 23. veljače!

Piše:
Compas

Kao i svake godine, u pakračkoj Gradskoj knjižnici se organizira zanimljiv program u sklopu Tjedna psihologije - manifestacije koja već godinama zahvaljujući entuzijazmu i motivaciji velikog broja psihologa nastoji javnosti približiti različite teme iz ovog važnog područja, kako bi se prezentirala sva uključenost psihologijske teorije i prakse u svakodnevni život pojedinca i zajednice. Tjedan psihologije prvi put je u Hrvatskoj organiziran 2008. godine u sklopu obilježavanja 55. obljetnice Hrvatskog psihološkog društva, a organizatori su Hrvatska psihološka komora i Hrvatsko psihološko društvo.

Drago nam je što i ove godine u našoj knjižnici nastavljamo dugogodišnju suradnju s Natašom Major, psihologinjom OŠ braće Radića Pakrac, koja je za ponedjeljak, 17. veljače pripremila zanimljivo predavanje na temu: ŽENE I MUŠKARCI : RAZVOJ SLIČNOSTI I RAZLIKA.

Cilj ovog predavanja je upoznati zainteresirane građane o razvoju mozga i različitim utjecajima koji dovode do razlika između spolova - vjerujemo kako ćemo doći do nekih novih spoznaja, a možda i razbiti neke uvriježene predrasude. Predavanje počinje u 17 sati.

U utorak, 18. veljače, s početkom u 16:30, Matija Cesar, psihologinja u CZPUZ Lipik i Martina Zanetti Pleša, socijalna radnica u istoj ustanovi, za djecu od 4. do 6. razreda pripremile su zanimljivu radionicu na temu IGRE ZA RAZVOJ SOCIJALNIH VJEŠTINA. Michel de Montaigne zapisao je : „Dječje igre nisu samo igre, nego ih treba smatrati ozbiljnom dječjom djelatnošću“. Djeco, pozivamo vas na ovu zanimljivu radionicu na kojoj ćete se zabaviti, igrati se i usput naučiti nešto o sebi.!“, izjavila je ovom prigodom Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac.