LIPIK test
Kolinje2
Medianno
RUKOMETNI KLUB LIPA

Nadaju se da će predstojeća sezona biti bolja te da će dvorane opet biti poprišta sportskih nadmetanja

26.09.2021. 08:00 | 507 pregleda | Vijesti

Skupština Rukometnog kluba LiPa održana je 25. rujna u pakračkoj Gradskoj sportskoj dvorani.

 

Piše:
Matija Kulhavi

Na samom početku predsjednik RK LiPa Mario Lopar pozdravio je prisutne, a u svojem je izvješću o protekloj sezoni, koje je zbog svima poznatih razloga vezanih za koronavirus bilo relativno kratko, naglasio da sezona 2020./2021. ni za jednu kategoriju nije završila, a za neke čak nije ni počela.

Seniori LiPa-e pod vodstvom trenera Vladimira Pipala odlično su započeli sezonu u 3. HRL Istok gdje su u trenutku prekidanja prvenstva imali omjer od 4 pobjede i 1 neodlučeni rezultat te su se nalazili na trećem mjestu s utakmicom manje od vodećih. Posljednju utakmicu su odigrali u Petrijevcima krajem studenog prošle godine kod jednog od vodećih favorita za osvajanje te su ondje ostvarili pobjedu 30:33. Međutim, nakon te utakmice prvenstvo je prekinuto.

Sve do srpnja ove godine nije bilo utakmica, a zatim su 3. i 4. srpnja u Pakracu održane kvalifikacije za 2. HRL Istok. Pobjedama protiv RK „Spačva 2“ u polufinalu te RK „Orahovica“ u finalu, seniorska ekipa se plasirala 2. HRL Istok koja kreće za otprilike tjedan dana gostovanjem u Slavonskom Brodu.

Još manje utakmica odigrale su mlađe kategorije pa je tako kategorija U-15 (dječaci rođeni 2005./2006.), pod vodstvom trenerice Ane Kurić i trenera Maria Lopara odigrala tek jednu utakmicu unutar 1. HRL i pri tome ostvarila pobjedu protiv RK „Nova Gradiška“. Kategorija U-13 (dječaci rođeni 2007./2008.), koju vodi trener Anđelko Lucić, odigrala je samo dvije utakmice od kojih je jedna bila pobjedonosna, protiv RK „Đakovo“, dok je druga bila poraz od RK „Ivan“ Mikanovci.

Mini rukometaši svoje natjecanje nisu ni započeli.

Ovakvim razvojem situacije naši rukometaši nisu zadovoljeni jer, kako je na skupštini istaknuto, kao sportaši žele trenirati, igrati utakmice i nadmetati se, no to im je oduzeto. Izražena je nada da će predstojeća sezona donijeti bolji razvoj situacije te da će dvorane konačno ponovno postati poprišta sportskih nadmetanja. Napomenuto je i to da je Mario Lopar, predsjednik Rukometnog kluba LiPa osvojio nagradu za najboljeg sportskog djelatnika Grada Pakraca za 2020. godinu, što je uz ranija priznanja lokalnim rukometašima, još jedna potvrda dobrog i kvalitetnog sportskog rada.

Što se tiče financija, ukupni prihodi u prošloj godini su iznosili 155.230,84 kuna, dok su rashodi bili 157.559,56 kune.

Podršku radu kluba u ime Grada Lipika i ŽRK Lipik iskazao je Renato Marinić, kao i Domagoj Ajman, tajnik Sportske zajednice Grada Pakraca, a željama za uspješnu novu sezonu se pridružio i Vladimir Gazić u ime NK Hajduk i PCP Pakrac.


Kolinje 3