LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
NESLAVNI REKORDER

Alkoholiziranom vozaču recidivistu iz Gaja izrečena kazna od 39.000 kuna!

13.09.2021. 10:39 | 1511 pregleda | Vijesti

Najveća novčana kazna izrečena u prometu proteklog vikenda predložena je u iznosu od 39 tisuća kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 30 mjeseci za prekršaj koji se dogodio petak 10. rujna 2021. oko 19.30 sati u mjestu Gaj, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,26 promila i za vrijeme dok mu je izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije upravljao 42-godišnjak priopćila je Policijska uprava Požeško-slavonska.

Piše:
Compas

Također je utvrđeno da mu je rješenjem Policijske postaje Pakrac vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog negativnih bodova te da je višestruki počinitelj prometnih prekršaja. 42-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije nakon čega je priveden u Općinski sud u Bjelovaru gdje mu je nakon provedenog prekršajnog postupka rješenjem suda određeno zadržavanje u zatvoru u Bjelovaru u trajanju od 15 dana, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog. Od vlasnice osobnog automobila kojim je upravljao privremeno je oduzeto predmetno vozilo.

Rekorder iz Gaja nije jedini koji je protekli vikend uhvaćen u prometu upravljajući vozilom u alkoholiziranom stanju; u nedjelju 12. rujna 2021. oko 23.45 sati u Lipiku u Ulici Ante Starčevića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,37 promila upravljao 55-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U subotu 11. rujna 2021. oko 19 sati u Pakracu u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili i traktor kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,67 promila upravljao 33-godišnjak.

Osim pijanih vozača policijski službenici su u Pakracu proteklog vikenda u nedjelju 12. rujna 2021. oko 1.50 sati u Pakracu na Trgu bana Josipa Jelačića zatekli 47-godišnjaka koji je pokušao provaliti u kiosk. 47-godišnjak je uhićen i kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je počinio kazneno djelo „Teška krađa u pokušaju“ zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.