LIPIK test
delfin3
Medianno
Kratkotrajno nevrijeme začuđujućih razmjera

Područje Lipika prošlo s manjim štetama, u Pakracu nastradao krov stambene zgrade

01.08.2021. 21:37 | 1088 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Nevrijeme popraćeno snažnim vjetrom koje je oko podnevnih sati pogodilo središnju Hrvatsku nije zaobišlo ni Lipik ni Pakrac.

U kratkom vremenskom razmaku nadvili su se crni oblaci praćeni slabijom kišom i začuđujuće jakim vjetrom koji je lomio i prevrtao kontejnere, rušio crijepove, dimnjake, prometne znakove, grane stabala, a ponegdje i cijela stabla zajedno s plodovima poput šljiva ili krušaka.

Od Tomislava Stokića, zapovjednika lipičkog DVD-a smo doznali da je područje Lipika prošlo s manjim štetama. Bilo je porušenih crijepova i dimnjaka, uglavnom u Ulici Ivana Mažuranića, kao i nereda od polomljenih grana i lišća na ulicama.

Na području Pakraca je najviše stradao krov stambene zgrade u pakračkoj Ulici Petra Preradovića. Ondje je snažni vjetar znatno oštetio limeni pokrov i krovnu konstrukciju, a ubrzo su na intervenciju izašli pripadnici DVD-a Pakrac kako bi sanirali štetu te uklonili dijelove lima koji su predstavljali opasnost, kako za same prolaznike, tako i za automobile vlasnika stanova, ali i drugih građana s obzirom na to da se radi o samom središtu Pakraca koje je dosta cirkulirajuće.

Foto: čitateljice Compasa