LIPIK test
delfin3
Medianno
BICIKLISTIČKI ULTRAMARATON VUKOVAR - DUBROVNIK

U prvoj etapi sudjelovao i Lipičanin Blaško Skender

01.08.2021. 09:26 | 509 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Udruga Slavonsko Brodski Biciklist i ove je godine, dvanaesti put po redu, povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja organizirala memorijalni biciklistički ultramaraton koji je krenuo s Ovčare, jučer, 31. srpnja, a trebao bi završiti u Dubrovniku 6. kolovoza.

Biciklistička utrka, koja je duga više od tisuću kilometara, održava se u sedam etapa, a na svom putu biciklisti prolaze kroz gradove koji su najviše stradali u Domovinskom ratu te na spomen-obilježjima paljenjem svijeća odaju počast svim stradalima.

Tako je tijekom jučerašnjeg dana i prijeđenih 230 kilometara tridesetak biciklista odvezlo prvu etapu koja je krenula iz Vukovara i preko Pakraca i Lipika završila u Okučanima. U prvoj je etapi sudjelovao i naš Blaško Skender, međutim, kako nam je rekao, zbog toga što mu je pukao kotač neće moći nastaviti dalje.

Blaško, koji je i sam hrvatski ratni vojni invalid, prije dvije godine je također sudjelovao u ovom maratonu i pri tome nam se redovito javljao. Bio je to svojevrsni putopis pod nazivom: „S Blaškom biciklom od Vukovara do Dubrovnika“, a naši su čitatelji njega i ostale bicikliste na taj način bodrili i bili uz njih.

Tom je prilikom za Compas izjavio sljedeće: „Motiv sudjelovanja na ovom ultramaratonu mi je promicanje sporta kao lijeka za naše branitelje koji ne košta ništa, a daje puno. Većina sudionika su upravo branitelji i HRVI, a svima nam je zajednički cilj dostojanstveno obilježavati i ne prepustiti zaboravu žrtvu naših branitelja koji su položili život za domovinu.“.

 

Blaško u Dubrovniku nakon uspješno završenog maratona 2019. godine (arhiva Compas.hr)