delfin3
LIPIK test
Radio Daruvar 2
U bliskoj budućnosti 4 teniska terena

Dolaze dobra vremena za tenisače Lipika

13.05.2021. 13:58 | 980 pregleda | Vijesti

Realizacija izgradnje teniskih terena prva je od predviđenih devet faza projekta Sportskog centra u Lipiku, koji obuhvaća i nadogradnju postojećeg objekta uz nogometni stadion. Nakon izgradnje teniskih terena krenut će gradnja pomoćnog nogometnog igrališta s umjetnom travom (veličine 100 x 64 m), natkrivene tribine s 500 mjesta, rukometnog i košarkaškog igrališta, ali i kuglane, skate parka te vanjskih fitness terena.

Piše:
Matija Kulhavi

Radove na prvoj fazi, odnosno prostor između Staklanske ulice i lipičkog nogometnog stadiona na kojem će se nalaziti teniski tereni danas je obišao i lipički gradonačelnik Vinko Kasana u pratnji Dejana Iličića, direktora Lipičke razvojne i turističke agencije Lira.

Osim prvotna dva predviđena terena, doznajemo kako će se na području budućeg Sportskog centra nalaziti tri teniska terena, dva sporedna i jedan glavni s pripadajućim tribinama.

Grad Lipik u sklopu Sportskog centra investira i u sportske objekte. Lipik ima tradiciju igranja tenisa dugu gotovo cijelo stoljeće, od dvadesetih godina prošlog stoljeća pa sve do početka Domovinskog rata kad je sve naglo stalo. Ovaj povijesni kontekst je i bio jedan od razloga osmišljavanja ovog projekta. Naime, naša je namjera ponovno postati teniski centar čime bismo još više ojačali položaj Lipika kao modernog turističkog središta ovog dijela Hrvatske.“, rekao je gradonačelnik Kasana.

U sklopu ovih radova prve faze napravljena je i cjelokupna infrastruktura, što podrazumijeva struju, odvodnju i vodoopskrbu, dakle preduvjete koji su potrebni za nastavak gradnje Sportskog centra, koji se pak sastoji od nekoliko faza. To podrazumijeva i igralište s umjetnom travom s FIFA licencom gdje će se moći odigravati prave službene utakmice.

Navedeni teniski tereni neće biti jedini u Lipiku. Gradonačelnik je najavio i izgradnju kultnog teniskog teren „u žici“ za koji su sredstva osigurana u sklopu projekta Terme Lipik. Raspisan je natječaj i početak izgradnje se očekuje tijekom ljetnih mjeseci pa će tako Lipik u skoroj budućnosti imati čak četiri nova teniska terena.