LIPIK test
LIPIK test
Medianno
Kandidati SDP-a boravili u Lipiku

Poboljšanje kvalitete života cijele zajednice u središtu izbornog programa

12.05.2021. 23:35 | 849 pregleda | Vijesti

U okviru predizbornih aktivnosti povodom predstojećih lokalnih izbora koji će se održati u nedjelju 16. svibnja, Luka Samardžija i Arijana Pospišil, kandidati Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) za župana i dožupanicu Požeško-slavonske županije boravili su u Lipiku gdje su se družili s članovima lipičkog ogranka ove stranke među kojima su bili  Mihaela Žili, nositeljica SDP-ove liste za lipičko Gradsko vijeće te Nikola Ivanović, predsjednik SDP-a Lipik.

Piše:
Matija Kulhavi

Jedinstvenost Požeško-slavonske županije, odnosno prometna povezanost Lipika i Pakraca s Požegom, ali i drugim gradovima poput Kutjeva i Pleternice, kako bi županija funkcionirala kao jedna cjelina, samo je jedna od smjernica programa kandidata SDP-a za čelne županijske funkcije.

Što se tiče Lipika i Pakraca smatramo da su najpodcjenjeniji dijelovi naše županije. Dio Lipika me podsjeća na Opatiju, a smatram da je turistički potencijal ovog grada fantastičan.“, istaknuo je Luka Samardžija, SDP-ov kandidat za župana.

Osim lječilišnog turizma, Lipik je postao prepoznatljiv i po manifestacijama, posebno po Sajmu cvijeća i tu svakako ima mjesta za napredak, a Požeško-slavonska županija bi se puno više trebala uključiti kako bi ovaj njezin zapadni dio bio još više istaknutiji, smatra gospodin Samardžija.

U kampanju su ušli s puno optimizma, nastojeći se što manje osvrtati na ono što ne valja, jer problemi su svima manje više poznati, napominju SDP-ovi kandidati. Svoj izborni program su stvarali na zajedništvu i na poboljšanju kvalitete života cijele zajednice. Ako preuzmu funkciju vodstva, kako ističu, a ne vlasti u našoj županiji, želja im je nešto ostaviti generacijama koje tek dolaze.

Što se tiče gospodarstva, smatraju da poljoprivredu kao osnovnu djelatnost ove županije ne treba usmjeravati već treba biti u konstantnoj interakciji s poljoprivrednicima, poslušati njihove probleme te im nastojati pomoći. Isto tako stavljaju naglasak na ekologiju, za koju kažu da je odavno zapostavljena tema zbog aktualnih problema među kojima je i demografija. Stoga poručuju da će u svojem angažmanu pokušati zaustaviti problem iseljavanja te odlaska mladih ljudi.

Luka Samardžija je magistar ekonomije i inženjer poljoprivrede, a trenutno se nalazi na doktorskom studiju. U realnom sektoru radi već deset godina. U tom je periodu radio i dvije sezone na moru, a jednu sezonu u poljoprivredi, što smatra dodatnim iskustvom. Također, na Veleučilištu u Požegi ime zvanje predavača. Arijana Pospišil magistrica je prava, a ujedno se bavi suvremenim plesom tako da, kako ističe, spoj pravnih znanosti i umjetnosti želi unijeti i u svoj politički angažman.