LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
Tz grada Lipika

Javni poziv za organizaciju sportskih sadržaja na kompleksu Bazena Lipik

11.05.2021. 21:01 | 295 pregleda | Vijesti

Turistička zajednica Grada Lipika objavila je Javni poziv svim udrugama i društvima s područja Lipika da se uključe u organizaciju društvenih i sportskih  sadržaja na kompleksu lipičkih bazena.

Piše:
Compas

Prošle 2020. godine su se odazvale mnoge udruge koje su uspješno organizirale aktivnosti sa svojim članstvom na čemu im se zahvaljujemo. Zajedno smo posjetiteljima bazena promovirali njihov klub i aktivnosti udruga te pružili dodatnu zanimaciju. Bilo je zastupljeno deset klubova i udruga, a ove godine želimo proširiti animaciju budući da će bazeni biti otvoreni tri mjeseca. Na osnovu prošlogodišnjeg iskustva, sada počinjemo puno ranije s organizacijom, pozivom i pripremama  te očekujemo i više zainteresiranih učesnika.

Pozivamo sve udruge i društva koja se bave sportskim i društvenim aktivnostima na području Grada Lipika da zajedno suorganiziramo aktivnosti na kompleksu Bazena Lipik tijekom ljetne sezone. Budući da se i ove sezone bazeni otvaraju u organizaciji Grada Lipika i gradskih institucija, želja nam je organizirati animacijske sadržaje preko vikenda u lipnju, srpnju i kolovozu u suradnji s lokalnim udrugama koje su sufinancirane od Grada Lipika tijekom godine, govori nam voditelj lipičke Turističke zajednice Hrvoje Kovačić.

"Idejni prijedlog je da svaka udruga jedan dan u vikendu u popodnevnim satima organizira predstavljanje svoje udruge i društva. Predstavljanje za posjetitelje Bazena može biti kroz aktivno predstavljanje opreme i aktivnosti na pripremljenim poligonima ili kroz natjecanje i turnire.", ističe Kovačić te dodaje da je svrha svega sezonu na bazenima učiniti zabavnom i atraktivnom. „Svaki klub, društvo i udruga je dio ovog grada i najbolje ćemo zajedno prezentirati našu sportsku i turističku ponudu. Aktivnosti će se održati na otvorenom prostoru Bazena Lipik na travnjaku i sportskim igralištima u suradnji s Gradom Lipikom, LIRA-om i Turističkom zajednicom od 1.lipnja do 1.rujna kolovoza.“, naglašava. Sve aktivnosti će se provoditi na otvorenom u skladu s epidemiološkim mjerama i uputama stožera civilne zaštite.

Ljetna sezona na kompleksu je idealna prilika za prezentaciju, upoznavanje novih potencijalnih članova i uključivanje šire zajednice.

U vrijeme smanjenih aktivnosti klubova vjerujemo da će članovi i predstavnici klubova i udruga imati volje i vremena podržati nastojanje Grada u formiranju novih zajedničkih sadržaja tijekom ljeta za sve posjetitelje bazena. S obzirom na dugu tradiciju zdravstveno-rekreativnih i turističkih sadržaja cilj nam je predstaviti Lipik kao „zdravi i aktivni grad“ za sve ciljane skupine posjetitelja, a sve organizirane aktivnosti bit će medijski popraćene što će dodatno doprinijeti vidljivosti sportskih aktivnosti, poručuju iz Turističke zajednice Grada Lipika.

Javite se do četvrtka 20. svibnja 2021. godine u Turistički ured na 098 575 335 ili na e-mail tz.lipik@gmail.com radi informacija i daljnjih dogovora. Više informacija na web stranici Turističke zajednice grada Lipika.