LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
BUJAVICA, JAGMA, KLISA, KUKUNJEVAC

Nastavak obnove društvenih domova na području Grada Lipika

11.05.2021. 14:28 | 732 pregleda | Vijesti

Društvene domove na području Grada Lipika, koji su trenutno u različitim fazama obnove i renoviranja, danas su obišli gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i Darko Derenj, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Lipika. Tako su obišli društvene domove u Bujavici, Jagmi, Klisi i Kukunjevcu.

Piše:
Matija Kulhavi

Ovo je nastavak obnove društvenih domova na području Grada Lipika. Mi smo u proteklom razdoblju renovirali i opremili šest društvenih domova i to u Antunovcu, Brekinskoj, Brezinama, Filipovcu, Marinom Selu i Poljani. Ove godine u planu je obnova četiri doma, odnosno društvenih prostorija.“, izjavio je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana te dodao da se društveni domovi u Klisi i Kukunjevcu obnavljaju putem EU sredstava, dok se društvene prostorije u Bujavici i Jagmi uređuju iz proračunskih sredstava Grada Lipika.

„Smatramo da su društveni domovi potrebni jer upravo su oni mjesto okupljanja građana svih generacija, a njihovom obnovom naselja na području Grada Lipika dobit će primjerene prostorije za raznovrsne mjesne aktivnosti.“, naglasio je gradonačelnik.   

  

Prilikom obilaska društvenih prostorija u Jagmi, istaknuto je i to da je Grad Lipik prema Hrvatskim vodama uputio inicijativu za izradu vodovodne infrastrukture na području Jagme i obližnjih naselja, jer jedan od preduvjeta za kvalitetan život je upravo i vodoopskrbni sustav.

Radovi na domovima u Kukunjevcu i Klisi

Kroz projekt „Buz – Bajkeri u zajednici“, čiji je cilj uključiti mlade i starije osobe kroz socijalnu interakciju u lokalnu zajednicu te povećati iskoristivost prostora Grada Lipika koji je dan na korištenje Moto klubu Iohannites Lipik, društveni prostori u Kukunjevcu, gdje se nalaze klupske prostorije, bit će u potpunosti obnovljeni i prilagođeni za provođenje različitih aktivnosti.

   

Isto tako u Klisi će putem projekta uključivanja mladih u zajednicu, čiji je nositelj udruga Mladi Lipika, a jedan od partnera i Grad Lipik, u potpunosti biti obnovljen objekt Društvenog doma. Projektom će se kroz edukacijski i zabavni program radionicama poticati mlade na međusobnu interakciju, a sam dom će postati mjesto u kojem će naši mladi sugrađani svoje slobodno vrijeme kreativno koristiti na što bolji mogući način.

Ovom je prigodom istaknuto da je u planu izgradnja novih društvenih domova u Donjem Čagliću i Japagi, dok će u Šeovici postojeći dom biti obnovljen.