delfin3
delfin3
Radio Daruvar 2

Vijeće srpske nacionalne manjine PSŽ osudilo tragičan događaj bacanja bombe na djelatnike HEP-a u Pakracu

27.01.2021. 16:55 | 2483 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Povodom suludog čina bacanja bombe na djelatnike HEP-a u Pakracu priopćenje je posalo i Vijeće srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije.

"U ime Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije izražavamo najoštriju osudu današnjeg suludog čina pojedinca koji je, iz samo njemu poznatih razloga, teško ranio dvojicu radnika HEP-a koji su samo radili svoj posao. Ovim činom pojedinca, koji je pripadnik srpske zajednice, ne želimo da se ugroze dobri međunacionalni odnosi među stanovništvom Pakraca znajući činjenicu teškog stradanja ovoga grada tijekom ratnih događanja."- stoji u priopćenju kojeg potpisuje Nikola Ivanović, zamjenik gradonačelnice Grada Pakraca izabran iz redova srpske nacionalne manjine, koji je i u svoje osobno ime osudio ovaj čin.

"Izražavamo nadu da ovaj suludi čin pojedinca neće ugroziti dosadašnji suživot na ovom području i nivo suradnje u gradu, županiji i državi jer zajednica ne može nositi odgovornost za ovaj tragičan događaj.", stoji u dopisu u kojem je izražena nada da će ozlijeđeni radnici biti dobro i da će se brzo oporaviti te istaknuta jako dobra suradnja s HEP-om u pogledu reelektrifikacije preostalih sela bez električne energije.

 

Foto: MojPortal.hr/Nikica Puhalo