PUKE banner
PUKE banner
Radio Daruvar 2
PU POŽEŠKO-SLAVONSKA

Neslavni vikend rekord u Antunovcu: vozač kažnjen s 14.000 kuna

19.10.2020. 11:25 | 2382 pregleda | Vijesti

Prema izvješću PU Požeško-slavonske protekli vikend na području Grada Lipika protekao je bez većih problema uz iznimku nekoliko nesavjesnih vozača koji su u prekršaju uhvaćeni u sklopu najavljenih pojačanih aktivnosti kontrole prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja. Detalje iz izvješća policije pročitajte u nastavku..

Piše:
Compas

Pronašao minu

U subotu 17. listopada 2020. oko 7.40 sati u šumi u blizini mjesta Korita, djelatnici šumarije su prilikom radova pronašli tromblonsku minu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata i koju je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Držao psa bez nadzora

U petak 16. listopada 2020. oko 20.15 sati u mjestu Šeovica u Omanovačkoj ulici, 58-godišnjak je bez nadzora na cesti ostavio psa koji lajao i bez povoda trčao za 17-godišnjakinjom koja je vozila bicikl i kod koje je to izazvalo strah i uznemirenost. Protiv 58-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Ugrožavali promet

U subotu 17. listopada 2020. oko 17.50 sati u Lipiku u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka kojim je pod vidnim utjecajem alkohola upravljao 37-godišnjak i koji je policijskim službenicima odbio dati na uvid zatražene dokumente, a odbio je i alkotest. 37-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. četiri glavne ubojice u prometu (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 120 prekršaja, od čega se ističe 67 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja,  11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i dva  prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 16.  listopada 2020. u mjestu Antunovac (PP Pakrac) gdje je u prometu  zatečen 21-godišnjak koji je upravljao mopedom prije stjecanja prava na upravljanje, nije postupio po znaku policijskih službenika da se zaustavi, a također nije koristio zaštitnu kacigu. te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 14.000,00 kuna.

Također je u noći sa subote na nedjelju 17./18. listopada 2020. provedena preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod vozača i tom prilikom je kontrolirano 59 vozača i utvrđeno 13 prekršaja od čega se pet prekršaja odnosilo na ciljanu akciju.

izvor: PU Požeško-slavonska