Delfin
Delfin
Medianno
STOŽER CZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Brojke nisu zadovoljavajuće; ograničavajuće mjere produžene

30.09.2020. 13:44 | 920 pregleda | Vijesti

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije donio je odluku da se mjere koje su na snazi od 7. rujna do 7. listopada, produže još 14 dana. U protekla 24 sata devet je novozaraženih, a ukupno je 81 aktivni slučaj zaraze na području županije. Velika okupljanja i dalje su najveća žarišta, rečeno je na konferenciji za novinare.

Piše:
Compas

Epidemiološka situacija u proteklih mjesec dana na području Požeško-slavonske županije nije zadovoljavajuća. Do očekivanog pada broja novozaraženih nije došlo, a velika okupljanja i dalje su žarišta zaraze, naglasio je šef stožera požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. “Najveći su pritisci građana vezani uz svadbe, no takva događanja su i veliki uzrok zaraze. Stoga, mjera od 50 uzvanika i dalje ostaje narednih 14 dana, a uz obaveznu masku i razmak, dodatno ćemo zatražiti i obavezu prijave svih uzvanika na svim većim zbivanjima Civilnoj zaštiti i policiji, kako bi epidemiolozima pomogli pri mogućem detektiranju kontakata.”, rekao je župan Tomašević.

S današnjim danom imamo 81 aktivni slučaj zaraze koronavirusa, na bolničkom liječenju je šest osoba, a 75 osoba je na kućnom liječenju. Naglasio bih kako je 349 osoba ozdravljenih, a iz mjere izloacije u prethodnih 24 sata izašlo je 25 osoba. Još uvijek su veća okupljanja žarištima bilo da se radi o održavanju na zatvorenom poluotvorenom ili otvorenom, svagdje gdje se nije pridržavalo osnovnih mjera nošenja maski, razmaka i dezinfekcije. U školama tri pozitivna djelatnika i 11 učenika, a 27 razrednih odjeljenja je u samoizolaciji. Što se tiče Kaznionice u Požegi, imamo pozitivna tri djelatnika koja su se zarazila na privatnim okupljanjima i jednu pozitivnu zatvorenicu.”, izvijestio je epidemiolog dr. Ante Vitalia.

 

Izvor: slavonski.hr