Delfin
Delfin
Radio Daruvar 2
DOM HRVATSKIH VETERANA LIPIK

Započelo se s pružanjem usluge boravka uz stroge mjere epidemiološke zaštite

30.09.2020. 08:58 | 598 pregleda | Vijesti

Budući da je Ministarstvo hrvatskih branitelja u travnju ove godine, a potom ponovno u srpnju zbog pandemije koronavirusa privremeno obustavilo, odnosno odgodilo korištenje usluga javne ustanove Dom hrvatskih veterana, u kojoj se na jednom mjestu provodi sveobuhvatna skrb o hrvatskim braniteljima te članovima njihovih obitelji, kontaktirali smo Zvonimira Kalčika, zamjenika ravnatelja ove ustanove u vezi svega onoga što se u međuvremenu dogodilo te kad se očekuje nastavak korištenja svih usluga.

Piše:
Matija Kulhavi

Tijekom razgovora, gospodin Kalčik nam je ukazao kako je kroz svakodnevno praćenje situacije širenja pandemije virusa COVID-19 te pojavom iste na području Grada Lipika početkom srpnja ove godine, odlučeno da se odgodi ponovno pokretanje rada Doma hrvatskih veterana i tako spriječi rizik prijenosa bolesti na eventualne korisnike, koji se zbog svog zdravstvenog stanja nalaze u posebno ugroženoj skupini te bi im virus SARS-CoV-2 mogao dodatno ugroziti zdravlje.

Međutim, kako ističe zamjenik ravnatelja, poboljšanjem situacije i uz savjetovanje s epidemiološkom službom osmislila se reaktivacija aktivnosti pa je prije desetak dana, točnije 21. rujna 2020. godine održana elektronska sjednica Upravnog vijeća na kojoj je usvojena Odluka o pružanju usluge boravka tijekom pandemije virusa COVID-19.

Ubrzo zatim, 23. rujna 2020. godine započelo se s pružanjem usluge boravka uz stroge mjere zaštite kojih se moraju pridržavati i korisnici i djelatnici Doma hrvatskih veterana. Trenutno se razmatra mogućnost pokretanja i usluge smještaja čime bi se reaktivacija aktivnosti Doma hrvatskih veterana ostvarila u potpunosti, a u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama.

Zvonimir Kalčik naglašava kako je usluga boravka namijenjena za korisnike koji žive u blizini Doma hrvatskih veterana i parcijalno koriste moguće usluge, a ovim je putem pozvao sve zainteresirane hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji da se slobodno jave i dogovore svoj termin korištenja usluga na telefon 034/316-100 ili osobno posjete Dom hrvatskih veterana, Ulica Marije Terezije 5, Lipik, radnim danom od 7 do 19 sati, gdje će dobiti sve potrebne informacije.