LIPIK test
LIPIK test
Medianno
PAKRAC, 1./2.3.1991.-1./2.3.2020.

Obilježavanje 29. godišnjice početka Domovinskog rata

14.02.2020. 11:04 | 1405 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Predavanjem profesora Stjepana Benkovića „Kako je počeo Domovinski rat u Republici Hrvatskoj“ koje će se održati u pakračkoj Gradskoj knjižnici u srijedu 26. veljače (18 sati), započet će ovogodišnje obilježavanje 29. godišnjice početka Domovinskog rata u Pakracu, odnosno na području Republike Hrvatske, koje se održava pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.

Već sljedeći dan, u četvrtak, 27. veljače u prostoru Muzeja grada Pakraca u 18 sati bit će otvorena izložba krivotvorenih umjetnina pod nazivom „Ljepota lažnog sjaja“.

U prostoru multifunkcionalnog objekta Hrvatskog doma "Dr. Franjo Tuđman" 28. veljače (petak) u 18 sati bit će upriličen festival domoljubne pjesme – „Croatio iz duše te ljubim“ učenika osnovnih škola, a poseban gost bit će talentirana mlada pjevačica Nika Pastuović.

U nedjelju, 1. ožujka u 20 sati simbolično će biti zapaljeno 29 baklji za 29 godina koliko je proteklo od početka rata – „29 baklji pobjede“ – prostor ispred župne crkve Uznesenja BDM.

Centralni događaj predviđen je za ponedjeljak 2. ožujka kad će nakon svete mise za sve poginule i umrle hrvatske branitelje s početkom u 11 sati biti održan tradicionalni „Mimohod pobjednika“ ulicama Pakraca od župne crkve Uznesenja BDM do Rimokatoličkog groblja. Nakon toga će se na parkiralištu pakračke Gradske tržnice održati svečano postrojavanje sudionika.