Delfin
Delfin
Medianno
OCD DELFIN PAKRAC/UDRUGA ŽENA VUKOVAR

Edukacije za dugotrajno nezaposlene programom „Nova znanja-nove prilike“

13.02.2020. 14:42 | 776 pregleda | Vijesti

Organizacija civilnog društva Delfin iz Pakraca danas je na pakračkoj tržnici građanstvu predstavila projekt „Nova znanja-nove prilike“ - projekt kojem je cilj podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina.

Piše:
Tomislav Ević

Kako smo saznali od Mirjane Bilopavlović iz Delfina cilj projekta je osigurati bolju socijalnu uključenost i zapošljivost dugotrajno nezaposlenih njihovom edukacijom tj. stjecanjem znanja i vještina potrebnih za izradu i provedbu projekata financiranih iz fondova Europske unije, čime bi se pospješila njihova zapošljivost i ravnopravniji pristup i položaj na tržištu rada.

Projekt koji će trajati 18 mjeseci odobren je Udruzi žena Vukovar, a provodit će se na području četiri županije: Vukovarsko-srijemskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj uz sudjelovanje OCD Delfin Pakrac, S.O.S. Virovitica i Mirovnu grupu Oaza Beli Manastir. Edukacije će provoditi educirani stručnjaci iz OCD-a,a trajno stečena znanja će po završetku programa osposobljavanja za „Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova“ biti upisana u elektronsku radnu knjižicu, dok će 4 najmotiviranije osobe biti uključene u rad udruga nositelja i partnera.

Ukupna vrijednost projekta je 833.317.89 kn i financiran je sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa učinkovitosti - ljudski potencijali 2014. - 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu. Nositelj projekta je Udruga žena Vukovar i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH a sve informacije zainteresirani mogu potražiti u OCD Delfin u zgradi stare škole u Ulici braće Radić 13 u Pakracu, putem mail adrese delfin.zamir@gmail.com ili na telefon 034/411-780.

 

S ciljem skretanja pažnje javnosti na nasilje kojem su žene u našem društvu izložene, Udruga Delfin sutra (14. veljače) najavljuje akciju „Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama“ koja će se održati u 11:55 ispred zgrade gradske uprave u Pakracu. Ovo je osma godina u nizu kako se provodi ova akcija, a Udruzi Delfin će se u ovogodišnjoj akciji pridružiti i „Latica“ - Udruga roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika.