Delfin
Delfin
Medianno
PALIJATIVNI TIM LiPa

Šetnjom, puštanjem balona i prigodnim programom u „Quelli“ obilježen Svjetski dan bolesnika

11.02.2020. 14:51 | 942 pregleda | Vijesti

Svjetski dan bolesnika utemeljio je papa Ivan Pavao II. 1992. godine s namjerom skretanja pozornosti na bolesne i njihove probleme, a obilježava se svake godine 11. veljače zemljama diljem svijeta. U organizaciji palijativnog tima LiPa obilježen je i ove godine u Pakracu i Lipiku.

Piše:
Tomislav Ević

 

Za razliku od prošle godine kada vremenski uvjeti šetnji nisu bili naklonjeni, ove godine se ona održala, unatoč nestabilnom vremenu, i četrdesetak učenika Srednje škole Pakrac predvođeni volonterima Palijativnog tima uspjeli su održati tradicionalnu šetnju naziva "Malo srce za veliko srce" u kojoj su hodali od Srednje škole Pakrac do župne crkve Sv. Franje Asiškog u Lipiku gdje su ih dočekali pacijenti Toplica Lipik i djeca iz Dječjeg vrtića Kockica u Lipiku s kojima su simbolično u zrak pustili balone s porukama mira.

Obilježavanje Svjetskog dana bolesnika nastavljeno je prigodnim programom u konferencijskoj dvorani Quella gdje su se okupljenima obratili Ljerka Pavković i Vesna Božić ispred Palijativnog tima LiPa i Srednje škole Pakrac, Tatjana Benković ravnateljica DV Kockica Lipik i župnik Roko Ivanović, nakon čega su nastupili mališani Dječjeg vrtića Kockica koji su izveli igrokaz imena „Odletimo zajedno u svijet bubamara“. Prigodni program završen je projekcijom istinitim događajem inspiriranog kratkog animiranog filma „Ian“ o dječaku koji boluje od cerebralne paralize, filma koji je dobitnik brojnih prestižnih filmskih nagrada 2018. godine.

FOTOGALERIJA: OBILJEŽAVANJE SVJ. DANA BOLESNIKA U LIPIKU 2020.