LIRA okomiti
LIRA okomiti
Radio Daruvar 2
Zanimljivosti

Gdje se još vrte metalci od dvije i pet kuna

18.01.2023. 12:25 | 526 pregleda | Vijesti

Od 1. siječnja euro je službena valuta u Republici Hrvatskoj, a od 16. siječnja plaćanje je moguće isključivo u eurima. Međutim, uvijek postoji i poneka anomalija. O čemu je zapravo riječ možete saznati u zanimljivom članku kolegice Irene Ivanović Lasta s Radio Daruvara.

Piše:
Compas

Ima još situacija u kojima su kune metalci u opticaju, doduše ne kao službeno sredstvo plaćanja. Medama i tunama, ako ste koji od ovih metalaca zadržali za uspomenu, može se poslužiti. Kolica u prodajnim centrima otključavaju se s dvije ili s pet kuna. Igraju kune za vožnju kolica, što lijepo na kolicima piše, upotrijebiti kovanice od dvije ili pet kuna. Koja bi euro kovanica mogla preuzeti ulogu kuna, zasada ne znamo a nismo ni pokušavali ubacivati, kako vrijedni centi ne bi zaglavili u prorezima. Dakle, ako su vam ostale dvije kune ubaci i vozi slalom kolicima među proizvodima koji su s promjenom valute promijenili vrijednost, zapravo su isti kao i do jučer, samo skuplji.

 

Izvor: Radio Daruvar


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/