LIRA okomiti
LIRA okomiti
Radio Daruvar 2
31. obljetnica oslobođenja

Projekcijom filma o razgovoru Tita i Stepinca započeo program obilježavanja Dana branitelja Lipika

02.12.2022. 22:53 | 828 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

U župnoj crkvi  sv. Franje Asiškog u Lipiku večeras je prikazan film „Razgovor“ režisera i scenarista Dominika Sedlara kojeg je producirao njegov otac Jakov. Priča se temelji na stvarnom i jedinom susretu između maršala Jugoslavije, Josipa Broza Tita i poglavara Katoličke crkve u Hrvatskoj, zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca koji se dogodio u Zagrebu, 4. lipnja 1945. godine. Film je prikazan uoči Dana branitelja Lipika i 31. obljetnice oslobođenja.

Naime, prije 31 godinu Lipik i cijela Hrvatska svjedočili su jednom od najsjajnijih događaja Domovinskog rata! Nakon više od 100 dana krvavih borbi, brojnih žrtava, stradavanja i uništavanja, Lipik je oslobođen od neprijatelja i time je postao prvi oslobođeni grad u Domovinskom ratu.

Tim se povodom na Trgu hrvatskih branitelja Lipika, na spomen obilježjima u Dobrovcu i Lipiku te u lipičkoj župnoj crkvi sv. Franje Asiškoga u subotu, 3. prosinca okupljamo uz sjećanje na dane ponosa i slave i dostojanstveno promičemo jedinstvo svih građana s jasnom porukom: „Ne dopustimo više nikome da uništava naš život i naše živote!

Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac - Lipik također povodom 31. obljetnice oslobođenja Lipika organizira revijalnu utakmicu između najmlađih kategorija NK Lipik 1925 i NK Hajduk Pakrac. Utakmica će se održati u nedjelju, 4. prosinca u 10:30h u lipičkoj Školskoj dvorani.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/