LIPIK test
LIPIK test
Medianno
MIRISI BOŽIĆA U LIPIKU

Prva adventska svijeća svijetli u Lipiku

26.11.2022. 20:37 | 1181 pregleda | Vijesti

Prva nedjelja adventa tradicionalno donosi i prvo svjetlo koje se pali na adventskom vijencu. Tako je večeras prvu adventsku svijeću u Lipiku zapalio maleni Ante Kolarević uz molitvu župnika Roka Ivanovića i prisustvo brojnih Lipičanki i Lipičana, koji su se okupili na Trgu hrvatskih branitelja Lipika. Kao i svake godine, materijal za izradu adventskog vijenca donirali su građani Lipika, a prisutni su se ovom prigodom mogli okrijepiti i uz topli čaj koji je osigurao Grad Lipik.

Piše:
Matija Kulhavi

Sve do kraja adventskog razdoblja u Lipiku će se svake subote u 19 sati tradicionalno paliti po jedna svijeća na adventskom vijencu. Osim odbrojavanja tjedana do Božića, svjetlost svijeća simbolizira i svjetlost Božju koja na svijet stiže rođenjem Isusa Krista. Svijeće imaju i svoja pojedinačna značenja vezana uz kršćanske pojmove pa se smatra da u prvom tjednu palimo svijeću koja simbolizira nadu, u drugom tjednu mir, u trećem radost, a svijeća koju palimo četvrtu nedjelju došašća simbolizira ljubav.

Foto: Compas.hr


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/