LIRA okomiti
LIPIK test
Radio Daruvar 2
Posjet industrijskom parku Nova Gradiška

Razmjena iskustava i dobre prakse u edukacijama, inovacijama i znanju

26.07.2022. 15:36 | 563 pregleda | Vijesti

Industrijski park Nova Gradiška (IPNG) sredinom srpnja su posjetili voditelj Centra umjetne inteligenciju Lipik (AI centar Lipik) Dejan Iličić i Darian Husko, direktor Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA.

Piše:
Compas

Tom su prigodom predstavnici Industrijskog parka Nova Gradiška pokazali gostima iz Lipika novogradišku Industrijsku zonu te novonabavljeni CNC obradni centar s robotskom rukom, a upoznati su i s onim što rade stanari Poduzetničkog inkubatora - Hladni Val d.o.o, IMPAL, SIXTH BITH, MotionPlay i CEKOM za napredno inženjerstvo .

Dejan Iličić je održao prezentaciju o AI centru koji je zainteresirao brojne mlade diljem Hrvatske za pohađanjem obuke programera umjetne inteligencije u Lipiku što je u samo godinu dana rezultiralo osnivanjem dvadesetak start-upova iz područja umjetne inteligencije.

Adam Đanić, direktor Centra kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška je predstavio projekt CEKOMA, istaknuo da je objekt u izgradnji, visokotehnološka oprema u fazi nabave, a projektne aktivnosti u tijeku.

S obzirom na to da IPNG ima iskustvo u edukacijama iz područja CNC obrade metale i robotike, a CEKOM će biti najveći istraživačko-razvojni centar na ovim područjima, svakako vidimo mogućnost suradnje s Centrom umjetne inteligencije Lipik i Lipičkom razvojnom i turističkom agencijom – ističu u novogradiškom Industrijskom parku.

 

Izvor: RadioNG.hr

Foto: RadioNG.hr


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/