Delfin 2022
Delfin 2022
Radio Daruvar 2
UDRUGA INVALIDA RADA PAKRAC-LIPIK

Obilježena jubilarna obljetnica izgradnje novih prostorija

25.06.2022. 10:39 | 807 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Povodom desete obljetnice useljenja u nove prostorije, Udruženje invalida rada Pakrac – Lipik danas je upriličilo prigodno obilježavanje prisjećajući se kako se sve zapravo odvijalo prije punog desetljeća.

Na samom početku sudionike je pozdravio Zlatko Pečanić, predsjednik našeg lokalnog UIR-a, a potom je Ivan Sekulić, koji je prije deset godina obnašao predsjedničku funkciju, izložio kratak presjek.

Udruženje penzionera i invalida tadašnje općine Pakrac 1968. godine kupilo je nekretninu na ovim današnjim česticama.“, kazao je Sekulić, a potom dodao da su 2009. u dogovoru s Maticom umirovljenika Pakrac – Lipik izvršili parcelizaciju na dvije čestice.

S obzirom na to da je UIR imao staru kuću u svojem vlasništvu, odlučili su je srušiti i izgraditi novu u dogovoru s Gradom Pakracom i resornim Ministarstvom.

Uz građevinski obrt Luke Majora, koji je radove obavljao besplatno, sate volonterskog rada utrošili su i sami članovi Udruženja, za što su im danas uručene i zahvalnice.

U ovim se prostorijama članovi druže, treniraju pikado, viseću kuglanu i ostale sportske aktivnosti koje su primjerene invalidnim osobama, a rade i razne kreativne radove.

Udrugu potpomažu gradovi Lipik i Pakrac, kao i Požeško-slavonska županija te Hrvatski savez udruge invalida rada iz Zagreba.

Događaju je prisustvovao i lipički gradonačelnik Vinko Kasana koji je ovom prilikom pohvalio rad UIR Pakrac-Lipik, kao i odličnu suradnju s Gradom Lipikom poželjevši im i nadalje tako uspješno djelovanje i zalaganje za osobe s invaliditetom.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/