LIPIK test
Delfin 2022
Radio Daruvar 2
Europsko prvenstvo u mažoret sportu

Lipičke mažoretkinje spremne za europsko prvenstvo u Zadru

23.06.2022. 10:33 | 571 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Mažoretkinje Grada Lipika u petak putuju u Zadar gdje se održava 17. po redu Europsko prvenstvo u mažoret sportu. Prvenstvo se održava u periodu od 22. do 26. lipnja, a na njemu će nastupiti timovi iz 11 zemalja, odnosno 4000 mažoretkinja s više od 20 tisuća koreografija. Svoje vještine u mažoret sportu predstavit će i članice lipičkih mažoretkinja koje je uoči njihovog polaska u Zadar došao pozdraviti gradonačelnik Lipika Vinko Kasana. Tom prilikom poželio im je sretan put i uspješan nastup na ovom značajnom natjecanju.

Podsjetimo se kako je 23. travnja u Zlatar Bistrici održan 38. državni turnir Saveza mažoretkinja i pom-pon timova. Sudjelovalo je više od 550 mažoretkinja iz 18 timova iz čitave Republike Hrvatske, a među njima su nastupile i Mažoretkinje Grada Lipika ostvarivši pri tome veliki uspjeh – zlatnu medalju i kvalifikaciju upravo za ovo predstojeće Europsko prvenstvo.

Gradonačelnik Kasana je čestitao mažoretkinjama i njihovim trenericama te cjelokupnom timu na ovom plasmanu za Europsko prvenstvo istaknuvši kako je to rezultat marljivog truda i vrijednog rada koji je sam po sebi veliki uspjeh, a poželio im je i što bolji plasman u Zadru gdje će predstavljati Lipik i Hrvatsku.

FOTOGALERIJA


LIRA ispod članka