LIRA okomiti
LIPIK test
Radio Daruvar 2
Subotnje dopodne

Festival starijih osoba na Bazenima Lipik

17.06.2022. 08:29 | 684 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

U organizaciji skupine mladih „Eligio Lipik“ te Udruge „Pomoć u kući Lipik“, a uz potporu Grada Lipika, Lipičke razvojne i turističke agencija LIRA d.o.o. i tvrtke Medicline na kompleksu otvorenih bazena u Lipiku, s početkom u 9 sati, 18. lipnja (subota) će se održati Festival starijih osoba.

Uz kulturni program, u sklopu festivala predviđene su i sportske igre starijih, ali i druženje, tombola te druge slobodne aktivnosti.

Festival starijih osoba jedna je od aktivnosti projekta neformalne skupine mladih „Eligio Lipik“ koji su se udružili kroz projekt „Lipik pjeva zajedno“.

Cilj našeg projekta je pozvati mlade i starije da nam se priključe kako bi svaka osoba dobila priliku u aktiviranju i buđenju grada kroz glazbu i umjetnost te kako bi podigli svijest građana Lipika i pokrenuli ih, potaknuli na druženje kroz razne sadržaje, smanjili usamljenost starijih osoba. Smatramo da je od iznimne važnosti jačati međugeneracijsku solidarnost te povećati uključenost osoba mlađe životne dobi u život starijih osoba. Ciljne skupine koje želimo privući u ovom projektu su mladi koji nemaju gdje pokazati i iznijeti svoj skriveni talent i u to uklopiti starije osobe koje svoj talent nemaju kome prenijeti.“, ističu pripadnici ove skupine mladih.


LIRA ispod članka