Delfin 2022
LIPIK test
Radio Daruvar 2

U Lipiku održana osnivačka skupština Hrvatske udruge medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata

17.05.2022. 09:16 | 685 pregleda | Vijesti

Povodom obilježavanja međunarodnog Dana sestrinstva i obilježavanja 100. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u subotu 14. svibnja u Lipiku održana je osnivačka skupština Hrvatske udruge medicinskih sestara/tehničara i drugih radnika u zdravstvu Domovinskog rata.

Piše:
Compas

Medicinske sestre i tehničari bili su istinski dragovoljci Domovinskog rata, zdravstveni radnici, njih 6 673 (podaci MZ) koji su ostali raditi u zdravstvenom sustavu su bili ljudi koji su se veselili demokratskim promjenama i bili spremni svoju sudbinu i sudbinu generacija koje dolaze preuzeti u svoje ruke za stvaranje slobodne domovine Hrvatske. Radili su jedni uz druge, međutim jedni su ostvarili status hrvatskog branitelja, a drugi status sudionika Domovinskog rata, istaknuto je uoči ovog događaja.

U konferencijskoj dvorani "Quella" Toplica Lipik donesena je odluka da se  održi  osnivačka skupština Hrvatske udruge medicinskih sestara/tehničara i drugih radnika u zdravstvu Domovinskog rata.  Nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, inicijalni odbor održao je izbornu skupštinu te odredio sjedište udruge u Gradu Lipiku.

Za predsjednicu je izabrana Ljerka Pavković iz Lipika, za tajnika Goran Miletić iz Slavonskog Broda, za dopredsjednike Snježana Krpeta, Marijan Damjanović, Vesna Kljaić iz Zagreba, Agneza Aleksijevic iz Vukovara i  Janja Stojanović iz Županje, Darija Katuša iz Zadra, Duška Trgo  iz Splita, Ivanka Budiselić-Vidaić iz Rijeke, Ruža Uremović iz Gospića, koji će ujedno činiti upravni odbor Udruge.

Za članove izvršnog odbora izabrani su: Antun Arić i Dubravko Luzar i Željka Benceković; Zagrebačka županija, Đurđica Stokić; Požeško-slavonska županija, Štefanija Rešetar; Međimurska županija, Željka Dujmić i Marko Ilić; Brodsko-posavska županija, Mirjana Mudrovčić; Ličko Senjska Županija, Hrvoje Dugi; Karlovačka županija, Zvezdana Pinjuh; Vukovarsko-srijemska županija, Brankica Juranić; Osječko-baranjska županija,   U Izvršni odbor i druga tijela biti će imenovane dodatne osobe.

Glavni ciljevi udruge biti će širenje istine o Domovinskom ratu pisanjem svjedočanstava  i održavanjem stručnih skupova, edukacija učenika i studenata na temu Domovinskog rata - „Ambasadori sestrinstva Domovinskog rata“, edukacija vezanih za krizna stanja, skrb za hrvatske branitelje i sudionike, obilježavanja važnih datuma iz Domovinskog rata, suradnja s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i drugim institucijama, postavljanje spomen ploča.

"Nadamo se da će nam se uskoro pridružiti medicinske sestre i tehničari te drugi zdravstveni radnici  iz cijele Hrvatske te da ćemo kroz Udrugu omogućiti  kvalitetniji život u mreži sustava za sve sudionike Domovinskog rata.", kazala je predsjednica Ljerka Pavković.


LIRA ispod članka