LIPIK test
LIPIK test
IPC - Delfin

VIDEO: Dani tehnologije u Centru umjetne inteligencije Lipik

07.05.2022. 13:30 | 268 pregleda | Vijesti

Lipik, 6. svibnja 2022 – Centar umjetne inteligencije Lipik od 2. do 6. svibnja 2022. održao je prve „Dane tehnologije u Centru umjetne inteligencije Lipik“. Tijekom pet dana, sudionici su se mogli educirati o umjetnoj inteligenciji, kibernetičkoj sigurnosti, Microsoft Founders HUBu i Azure Cognitive Services te tijekom hackathona primijeniti nova znanja koristeći Azure alate prilikom osmišljavanja rješenja za očuvanje populacije svjetski poznate pasmine konja lipicanaca.

Sve je završilo u petak 6. svibnja kada je održan središnji događaj na kojem su predstavljeni najbolji projekti 2. generacije studenata AI centra Lipik, dodijeljene su nagrade najboljim timovima hackathona i održan je panel pod nazivom „Budućnost umjetne inteligencije u hrvatskoj“

„Veseli nas podržati prvi hrvatski Centar umjetne inteligencije prenošenjem znanja i iskustva naših stručnjaka. Hrvatska AI scena bilježi sve više uspjeha i vjerujemo da je Hrvatska na dobrom putu da se pozicionira na svjetskoj mapi pružatelja AI rješenja, a Microsoft je tu da podrži sva nastojanja u tom smjeru dijeleći našu ekspertizu na tom području,“ komentirala je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska.

Kako je bilo, pogledajte u sljedećem videu SBTV-a

Piše:
Dejan Iličić


LIRA ispod članka